Επίθεση εξαπολύουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή το email που εστάλη σε δημοσιογράφους για τις 100 ημέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παραίτηση του κ. Στουρνάρα ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑΤην παραίτηση του κ. Στουρνάρα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος, ο οποίος μιλώντας στον Alpha τόνισε ότι «ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να είχε παραιτηθεί».

Στο ζήτημα αναφέρθηκε μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» και ο βουλευτής Δημήτρης Βίτσας: «Η φράση “υπονομεύει την εθνική προσπάθεια” είναι μεγάλη κουβέντα, για να την πω. Λέω όμως ότι υπάρχει πρόβλημα, ο καθένας κρίνεται με βάση την δουλειά που κάνει» δήλωσε αναφερόμενος στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και πρόσθεσε: «εκτός από το θέμα με το e-mail θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον κ. Στουρνάρα και για τον λογαριασμό του ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας, μέσω του οποίου αποπληρώθηκε η δόση στο Ταμείο χθες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, είπε πως ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε εκ των υστέρων την κυβέρνηση για το θέμα και συμπλήρωσε:

«Βεβαίως ενημέρωσε την τελευταία εβδομάδα, αλλά αυτός ο λογαριασμός δεν εμφανίστηκε την τελευταία εβδομάδα. Σας πάω λίγο πίσω και πρέπει να πω ότι την πρώτη ενημέρωση δεν την είχαμε από την Ελλάδα. Αναφέρθηκε, για πρώτη φορά, τον Απρίλιο, από την κ. Λαγκάρντ».

Επιπλέον ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Βούτσης μιλώντας στον Alpha άφησε αιχμές για τον κ. Στουρνάρα και για άλλα στελέχη της κρατικής μηχανής, λέγοντας ότι «δεν παρέχουν στην κυβέρνηση την βοήθεια που πρέπει. Δεν είναι εχθροί ,ούτε 5η φάλλαγα, αλλά είναι αντίπαλοι» είπε ο κ. Βούτσης σημειώνοντας ότι φαινόμενα τέτοια λόγω διαφωνιών με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση υπάρχουν και σε άλλους τομείς όπως το Γενικό Λογιστήριο, Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων κ.α.

Διαβάστε επίσης:
Αυγή κατά Στουρνάρα: Έκθετος δύο φορές για το επίμαχο email, Τρίτη 12 Μαΐου 2015

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης