Επίθεση από στελέχη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με πολίτες το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Αμαρουσίου.

Ο κ. Ευθυμίου κατήγγειλε ότι, ενώ συνομιλούσε με πολίτες στην πλατεία, άτομα της Χρυσής Αυγής, τα οποία βρίσκονταν σε μικρή απόσταση μοιράζοντας φυλλάδια και προεκλογικό υλικό του κόμματός τους, κινήθηκαν εναντίον του με απειλές και προπηλακισμούς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επίθεση ο κ. Ευθυμίου ενημέρωσε αμέσως τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η δήλωση του Πέτρου Ευθυμίου για το περιστατικό

Σήμερα το πρωί, μαζί με άλλους 50 πολίτες είχαμε μια ανοιχτή συνάντηση στην κεντρική πλατεία στο Μαρούσι και μιλάγαμε πολιτικά. Στις 12.30 εμφανίστηκε ένα συντεταγμένο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, με σημαίες και στολές, έκαναν τον γύρο της πλατείας σε στρατιωτική διάταξη και μοιράζοντας εφημερίδες και προεκλογικό υλικό των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα είναι 21η Απριλίου. Αυτή τη μέρα διάλεξαν για να παρουσιάσουν τους υποψηφίους τους. Έχω στα χέρια μου 3 κάρτες υποψηφίων της Χρυσής Αυγής, του κ. Λύρη Ιωάννη, του κ. Ηλία Παναγιώταρου και του κ. Ηλία Λέντζου. Δεν γνωρίζω αν αυτοί οι τρεις κύριοι ήταν εκεί, αλλά αυτών το υλικό μοίραζαν. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν δύο γύρους της πλατείας και στον τρίτο γύρο έκαναν επίθεση σε όλους τους πολίτες, όχι μόνο σε μένα, που πιστεύουμε ότι υπάρχει το δικαίωμα στην ανοιχτή πολιτική συζήτηση και κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει στον άλλο τη θέλησή του με τη βία. Επιχείρησαν να μας διακόψουν, οι πολίτες στάθηκαν σωστά, προάσπισαν το δικαίωμα στην ελευθερία του χώρου. Οι Χρυσαυγίτες πέρασαν σε ανοιχτές πράξεις βίας, πέταγαν ό,τι υπήρχε πάνω στα τραπέζια, κανάτες, ποτήρια, είναι τυχαίο που δεν υπάρχουν θύματα.

Τους ακολουθούσαν δύο μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ήταν μαζί τους τα πρακτορεία BBC και Reuters. Πιθανότατα θέλουν να δείξουν σε όλο τον κόσμο ότι στην Ελλάδα ο φασισμός σηκώνει κεφάλι. Κάνουν λάθος.

Δεν υπάρχει χώρος για τη βία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει χώρος για τη φασιστική τους ιδεολογία. Ζήσαμε το φασισμό στο παρελθόν και δεν υπάρχει περίπτωση η ελληνική κοινωνία να επιτρέψει σε αυτά τα φαινόμενα να επαναληφθούν. Οι κύριοι της Χρυσής Αυγής ξέρουν ότι αυτοί έφυγαν από την πλατεία, όχι εμείς. Εμείς μείναμε, αυτοί φύγανε. Αυτή πιστεύω ότι θα είναι η απάντηση στους νεοφασίστες της Χρυσής Αυγής από τους Έλληνες πολίτες και στις 6 Μαΐου και γενικότερα. Η Ελλάδα αξίζει μια πολύ καλύτερη μοίρα και μπορούμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να την πετύχουμε απέναντι σε όσους θέλουν τη βία και τη αντιδημοκρατική εκτροπή. Δεν τα κατάφεραν σήμερα, δεν θα τα καταφέρουν ούτε αύριο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος- Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης