O υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» δήλωσε πως η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη για το προσφυγικό θέλει να στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στη διαχείριση του προσφυγικού.

«Τα μέτρα είναι σκληρότερα ,είναι αυστηρά. Θέλουμε να σταματήσουν οι ροές προς τη χώρα μας. Θέλουμε να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα στο εξωτερικό αλλά θέλουμε να το εκπέμψουμε και στους Έλληνες πολίτες. Να τους δείξουμε ότι είμαστε ανθρωπιστές, νοιαζόμαστε για το συνάνθρωπό μας, αλλά πρωτίστως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους της πατρίδας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΥΦΕΘΑ, που παράλληλα είναι και συντονιστής για το προσφυγικό , εξήγησε πως οι προσφυγές που θα μεταφερθούν στα ελεγχόμενα κέντρα, που θα κατασκευαστούν στην ενδοχώρα, θα βγαίνουν μόνο με άδεια από το κέντρο και πως όποιος δεν τηρεί τις υποχρεώσεις, που θα τεθούν από την ελληνική πολιτεία, τότε θα σταματά η διαδικασία χορήγησης ασύλου του ή θα μεταφέρεται σε άλλο κέντρο.

Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε και στις ενέργειες που γίνονται από Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό για την συστηματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με στόχο τον άμεσο εντοπισμό κινήσεων από τα απέναντι παράλια.

«Θέλουμε να μπορούμε να είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε κάποια κίνηση από τη στιγμή που ξεκινά από τα απέναντι παράλια. Τότε λοιπόν ερχόμαστε σε επαφή άμεση με τους Τούρκους. Έχουμε δει πως όταν υπάρχει αυτός ο χρόνος, μπορούν και αυτοί να αντιδράσουν, ενώ αν τους αντιληφθούμε όταν θα φτάσουν πάνω στα σύνορα, εκεί δεν μπορούμε να αντιδράσουμε. Να ενημερωθεί η FRONTEX να ενημερωθούν οι Νατοϊκες δυνάμεις και εκεί να επέμβουμε να τους σταματήσουμε», τόνισε ο κ. Στεφανής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης