Της Άντζελας Πεΐτση

Τη μη απόδοση των πόρων από ρυθμίσεις αυθαιρέτων στο Πράσινο Ταμείο για περιβαλλοντικές δράσεις, όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο για την «αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο» κατήγγειλε ο Βουλευτής Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης. Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος νόμος είχε κατατεθεί από τον ίδιο, κατά τη θητεία του ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και ψηφίστηκε, με το ΣτΕ να τον αποδέχεται ως συνταγματικό, ακριβώς λόγω των δράσεων περιβαλλοντικού ισοζυγίου που εξασφαλίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και υποκρισία, που όπως είπε «ξεπερνά κάθε όριο, όταν φτάνει στο σημείο να καταστρατηγεί τους πλέον κοινωφελείς νόμους, που υπηρετούν το περιβάλλον και ταυτόχρονα λύνουν προβλήματα που ταλάνιζαν δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων για δεκαετίες».

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε πως «η απόδοση εισπραχθέντων προστίμων από τακτοποίηση αυθαιρέτων στο Πράσινο Ταμείο για δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου, δεν είναι προαιρετική. Είναι υποχρεωτική. Είναι οικολογικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη απόφαση που είχαμε λάβει, αποσπώντας θετικά σχόλια και από την τότε αντιπολίτευση».

Και τόνισε: «Αυτή είναι ακριβώς η πρόβλεψη που καταστρατηγεί η σημερινή δήθεν οικολογικών προθέσεων κυβέρνηση, υπονομεύοντας τη νομιμότητα μιας διαδικασίας που απελευθέρωσε δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων από τις συνθήκες ομηρίας που είχαν περιέλθει επί δεκαετίες. Επιτέλους, είτε ανικανότητα είναι η αιτία, είτε ρεβανσισμός, δεν φταίνε σε τίποτα, ούτε το περιβάλλον, ούτε οι Έλληνες που έσπευσαν να πληρώσουν τα σχετικά πρόστιμα, αξιοποιώντας το νόμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καλαφάτης, κατέθεσε στη Βουλή σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης