Για διάλυση της μεσαίας τάξης μέσω της υπερφορολόγησης για να δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέρισμα έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Ανέφερε ότι «ήταν συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης και το ομολογούν υπουργοί της» και προειδοποίησε ότι με τη πολιτική αντίληψη της κυβέρνησης «σε λίγο θα έχουμε φτωχούς που θα απλώνουν το χέρι για βοήθεια και μια προνομιούχα τάξη που θα παζαρεύει με την εκάστοτε εξουσία».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιμένει στις σπατάλες του κράτους και πως δεν έχει κανένα σχέδιο για τους νέους και τους επαγγελματίες και επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για τη θέσπιση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για όσους έχουν πληγεί από έκτακτες συνθήκες και την κρίση. «Όσο δεν αυξάνουμε τον πλούτο της χώρας θα κυνηγάμε την ουρά μας», επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε και τη τραγωδία από τις πλημμύρες στη Μάνδρα λέγοντας «το κράτος ξύπνησε όταν είδαν τον αριθμό των νεκρών στις ειδησειογραφικές ιστοσελίδες». Άσκησε δριμεία κριτική στη περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για τις υποσχέσεις της ότι σε έξι μήνες θα είχαν γίνει τα αντιπλημμυρικά μέτρα. «Κατηγορούσε τον κ. Σγουρό για τον θάνατο ενός συμπολίτη μας το 2013. Τώρα ποιος έχει την ευθύνη;», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης