Σταϊνμάγερ κατά τη συνάντηση με τον Ν. Κοτζιά: Χρειάζεται αμοιβαία εμπιστοσύνη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015, 16:46
Σταϊνμάγερ κατά τη συνάντηση με τον Ν. Κοτζιά: Χρειάζεται αμοιβαία εμπιστοσύνη
Την ανάγκη να υπάρξει εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας - Γερμανίας υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, παραδεχόμενος ότι στο πρόσφατο παρελθόν αυτή κλονίστηκε με διάφορες «λεκτικές υπερβολές».

«Η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι κάτι το οποίο είναι απαραίτητο στην πολιτική και τη διπλωματία και πρέπει να αποτελεί το θεμέλιο που επειγόντως χρειαζόμαστε» σημείωσε.

Σε κοινές του δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά τόνισε ότι πρέπει να στρωθεί ο δρόμος για την αποκατάσταση των καλών φιλικών σχέσεων των δύο χωρών που υπήρξαν στο παρελθόν και πρέπει να υπάρξουν και στο μέλλον.


Κατά τον Γερμανό ΥΠΕΞ, η πρόκληση των προσφυγικών ροών είναι πολύ μεγαλύτερη από την πρόκληση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Για αυτό, όπως είπε, τουλάχιστον τώρα θα πρέπει στην Ευρώπη όλοι να «γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά».

Ο κ. Σταϊνμάγερ σημείωσε ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλα τα κράτη μέλη μια δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης.

«Γνώμη μας είναι», πρόσθεσε, «ότι η δημιουργία hot spots είναι αναγκαία προϋπόθεση, αλλά όχι αρκετή, αν δεν δημιουργηθεί ένα σύστημα κατανομής προσφύγων στην Ευρώπη».Φωτογραφίες: Eurokinissi

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015, 17:29