Απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις η Ελλάδα και η Κύπρος απαντούν με μία σταθερή θέση που έχει ως στόχο τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στη Μεγαλόνησο, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών- ΕΔΕΚ Κύπρου κ. Μαρίνο Σιζόπουλο.

Αναφερόμενος στην προκλητικότητα της Τουρκίας, ο κ. Τασούλας είπε ότι έχει φτάσει σε σημεία που θα πρέπει να ανησυχούν πλέον όχι μόνον τους Κυπρίους ή τους Έλληνες, αλλά όλο τον πολιτισμένο κόσμο. «Εμείς απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις με μία σταθερή θέση, η οποία έχει να κάνει με τον τερματισμό της στρατιωτικής κατοχής στην Κύπρο, που συνεχίζεται από το 1974. Σε αυτήν τη στόχευση του τερματισμού της κατοχής, ένα από τα όπλα μας είναι η διαρκής συνεννόηση και η διαρκής αλληλεγγύη με την κυπριακή κυβέρνηση, ώστε από κοινού να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο ιστορικός, ο υψηλός, ο εθνικός, ο απαραίτητος» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο κ. Σιζόπουλος υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε από το ίδιο σημείο σε μια περίοδο ασύμμετρων απειλών που δέχεται ο ελληνισμός, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, από την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας». Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτήν την περίοδο, θα πρέπει όλοι μας να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε τη συνεργασία και κυρίως να διαμορφώσουμε μια κοινή στρατηγική…».

«Οι δύο χώρες μας, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων όσο και σε επίπεδο κοινοβουλίων αλλά και πολιτικών κομμάτων, να ενισχύσουν αυτούς τους δεσμούς και αυτήν τη συνεργασία» είπε ο κ. Σιζόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης