Σταθάκης: Ο αγωγός φυσικού αερίου και η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας θα προχωρήσουν κανονικά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, 10:14
Σταθάκης: Ο αγωγός φυσικού αερίου και η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας θα προχωρήσουν κανονικά
Ο αγωγός φυσικού αερίου και η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς δεν τίθεται θέμα παραβίασης των διεθνών κανόνων, επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ/ΜΠΕ με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη συνέντευξή του προς το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σταθάκης επαναλαμβάνει τις διαβεβαιώσεις για διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης στις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ που τίθενται σε διαδικασία πώλησης, ενώ υπογραμμίζει ότι η λύση για τον Σταθμό του Αμύνταιου θα περιλαμβάνει θεσμικές διαδικασίες, ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα είναι απολύτως συμβατή με το κοινοτικό πλαίσιο κανόνων.

Χαρακτηρίζει, εξάλλου, σεβαστές τις διαφοροποιήσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων από βουλευτές της πλειοψηφίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι σχετικές συμβάσεις υπερψηφίστηκαν από τη συμπολίτευση, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Ερωτηθείς από το Πρακτορείο για τις πρόσφατες διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Σταθάκης παρατηρεί ότι ο πρωθυπουργός κατάφερε «να συνδυάσει με άριστο τρόπο την ανάγκη για εμπειρία με τη διάθεση για ανανέωση».

Τέλος, για το τρέχον διάστημα ως την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο κ. Σταθάκης υπογραμμίζει ότι «το επόμενο εξάμηνο, μέχρι την ολοκλήρωση του Προγράμματος, η κυβέρνηση καλείται να ολοκληρώσει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για την μεταμνημονιακή εποχή, καθώς και τις όποιες μεταρρυθμίσεις εκκρεμούν».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στον Κώστα Βουτσαδάκη και τον Νίκο Παπαδημητρίου για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, 10:21