Στα Χανιά ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, 18:41
Στα Χανιά ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά έφτασε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών, που άφησε πίσω της η θεομηνία, που έπληξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ολόκληρη την Κρήτη.

Ο κ. Αποστολάκης θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, προκειμένου να συζητήσουν για την τοποθέτηση των γεφύρων και τη συνδρομή του στρατού.

Ο Υπουργός επίσης θα έχει επαφές και με τοπικούς φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων , ώστε να σχηματίσει μία πρώτη εικόνα των προβλημάτων και των καταστροφών, που έχουν προκληθεί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με δρομολόγια ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας έφτασαν στα Χανιά δύο γέφυρες τύπου Belley προκειμένου να αποκαταστήσουν προσωρινά τις ζημιές στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Κρήτης.

Η απόφαση πάρθηκε μετά την συνεννόηση που είχε η περιφέρεια Κρήτης με το υπουργείο Υποδομών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μαζί με τις γέφυρες βρίσκεται στην Κρήτη τεχνικό προσωπικό για την τοποθέτησή τους, ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διατηρεί δύο ακόμα γέφυρες σε ετοιμότητα αποστολής.

Δείτε τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη:

 

Πηγή: cretapost.gr

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, 19:21