Την κατάθεση στη Βουλή των συμφωνιών με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας οι συμφωνίες κατατίθενται σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές και στόχος είναι να κυρωθούν στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τετάρτη 26 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η Επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου προχώρησε στην έγκριση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας. Όπως αναφέρεται στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η συμφωνία συμβαδίζει τόσο με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου όσο και με το Διεθνές Δίκαιο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας διαμήνυσε για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, μεταξύ άλλων ότι: 

«Δεν παίζουμε το παιχνίδι της στρατικοποίησης που παίζει η Τουρκία, ενεργοποιούμε την διπλωματία μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Σε ό,τι αφορά την πανδημία, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι καλύτερη από άλλες χώρες και στην δεύτερη φάση της πανδημίας διευκρινίζοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση.​​​​​​​

«Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές όπως π.χ. το Βέλγιο, ενώ η μεγαλύτερη διασπορά οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση και όχι στον τουρισμό», είπε ο Στέλιος Πέτσας και ανέφερε ότι μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είναι μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης