«Είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση και συζήτηση με την Υψηλότητά του, τον υπουργό Εξωτερικών, Abdullah bin Zayed Al Nahyan», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας από το Λαγονήσι όπου διεξάγεται το Οικονομικό Φόρουμε Ελλάδας- ΗΑΕ.

«Συζητήσαμε τόσο τα διμερή θέματα όσο και τα θέματα της περιοχής στο πλαίσιο της συζήτησης που είχαμε μεταξύ μας αλλά και της πρώτης σύγκλησης της Επιτροπής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τη οποίαν ξεκινούμε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων, όχι μόνο των πολιτικών, οι οποίες είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, αλλά και των οικονομικών, οι οποίες αναπτύσσονται, αλλά για τις οποίες υπάρχει μεγάλο περιθώριο περαιτέρω ενίσχυσης», πρόσθεσε ο κ. Δήμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υψηλότητά του για την προσωπική του προσπάθεια για την επιτυχία αυτής της συνάντησης και για τη μεγάλη συμμετοχή πολύ σημαντικών εταιριών και επενδυτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχουμε ένα μεγάλο φίλο της Ελλάδας και τον διαβεβαιώνουμε ότι η χώρα μας θα είναι διαρκής φίλος, σύμμαχος και εταίρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Και πάλι τον καλωσορίζω, καλωσορίζω και τους επενδυτές και επιχειρηματίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εύχομαι κάθε επιτυχία», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Σεΐχης Abdullah bin Zayed Al Nahyan ανέφερε: «Ευχαριστώ τον αξιότιμο κύριο υπουργό και δηλώνω τη χαρά μου που βρίσκομαι σε αυτήν τη φίλη χώρα. Όπως ανέφερε ο κύριος υπουργός οι σχέσεις μας είναι άριστες, αλλά θέλουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτές τις σχέσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα από τις δύο χώρες, από την Ελλάδα και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Δεν μιλώ για τον αριθμό των συμμετεχόντων, αλλά μιλώ για την ποιότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν τη συνάντηση. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σαφές ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα των Εμιράτων που βρίσκονται εδώ στην Ελλάδα να συζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτήν τη χώρα. Κύριε υπουργέ, θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία αυτή που μας δόθηκε να βρεθούμε εδώ, για τις προσπάθειες που καταβάλατε για να γίνει αυτή η συνάντηση και, επίσης, για το περιβάλλον που ήταν άριστο για τη συμμετοχή των επενδυτών και των επιχειρηματιών από τα Εμιράτα».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης