Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη λέγοντας ότι «δεκαπέντε ημέρες μετά το σύνηθες, κατά τον πρωθυπουργό, επεισόδιο θέλω να ρωτήσω ποιος εκφράζει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο κ. Καμμένος, συνώνυμος του “εξαφανισμένος” που αποκαλεί “ομήρους” τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ή ο κ. Κουβέλης, που αποκαλεί “υπερτροφικό” τον λόγο του προϊσταμένου του;».

«Ποιες πρωτοβουλίες έλαβε η κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες;» αναρωτήθηκε η κα Σπυράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα για το τουρκικό βίντεο με τους οκτώ Τούρκους που προετοιμάζονται για το πραξικόπημα σε στρατόπεδο, απάντησε ότι «η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και η διάκριση των εξουσιών είναι βασικό συστατικό του πολιτεύματος. Η αρμοδιότητα για τους οκτώ βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης».

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στις ΗΠΑ και θέτει μετ’ επιτάσεως το θέμα της επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ επανέλαβε την ερώτηση: «Εμείς ρωτάμε την κυβέρνηση ποιος την εκφράζει, ο υπουργός ή ο αναπληρωτής του, και ποιες ενέργειες έχει κάνει για να επιστρέψουν;».

Όσον αφορά στα κονδύλια που απελευθέρωσε πρόσφατα η Ε.Ε. προς την Τουρκία, η κα Σπυράκη είπε ότι αυτό αφορά στο θέμα των προσφύγων και είναι μέρος της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ σκέπτεται να αποχωρήσει από την Προανακριτική για τη Novartis τόνισε ότι έχει προκύψει μία σειρά από ζητήματα. «Πραγματικά με τη συμπεριφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας φαίνεται ότι οι βουλευτές κάλυψαν την απόσταση από τη συκοφαντία στη γελοιότητα. Αρκεί να δούμε τη σύγκριση των μαρτυριών, οι ίδιοι ψευδομάρτυρες που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου οι ίδιοι κατέθεσαν ότι υπάρχουν έγγραφα ότι ζητούσαν συνάντηση το 2014. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει» ανέφερε.

Αναφορικά με τον διοικητή της ΤτΕ είπε ότι ο κ. Στουρνάρας εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα πριν καταλάβει δημόσιες θέσεις και πρόσθεσε πως «αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συμβαίνει».

Σε ερώτηση για «την επίθεση του υιού Σαββίδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη» η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η ΝΔ εργάζεται για να επανέλθει η νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο» και πρόσθεσε ότι «κανείς δεν εμπόδισε την κυβέρνηση να ελέγξει τον χώρο τα προηγούμενα χρόνια και να εφαρμόσει τον νόμο».

Αντίθετα, επεσήμανε, η κυβέρνηση «προχώρησε στον εναγκαλισμό της με μία νέα γενιά ολιγαρχών και τους χρησιμοποίησε είτε για να ελέγχει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είτε ποδοσφαιρικές ομάδες».

Παράλληλα, η κα Σπυράκη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οι ενέργειές της προκάλεσαν την καταστροφική συζήτηση γύρω από το Grexit» και διερωτήθηκε «ποιος της κράτησε το χέρι σφιχτά και δεν προχώρησε στην εξυγίανση;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης