Στο προσφυγικό το οποίο χαρακτήρισε «σοβαρό και σύνθετο ζήτημα» αναφέρθηκε σε δήλωσή του την Τρίτη ο Αλέξης Χαρίτσης. Εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως το εν λόγω ζήτημα «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τυγχάνει διαχείρισης με ακροδεξιά, λαϊκιστικά χαρακτηριστικά».

Αναφέροντας πως στη Νέα Δημοκρατία αγνοούν «το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο ρητά προβλέπει την εξατομικευμένη εξέταση κάθε αιτήσεως ασύλου» ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε πως «αφού πέρασαν περισσότερο από δύο μήνες πρωτοφανούς αδράνειας στη διαχείριση του προσφυγικού, σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης, λειτουργώντας ως κακέκτυπα του Όρμπαν και του Σαλβίνι, μίλησαν για “λαθρομετανάστες”, δίνοντας ουσιαστικά “γραμμή” στον κ. Μητσοτάκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μιλούν για ”μεταναστευτικό” και όχι για προσφυγικό, ενώ έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστούν ότι μέρος των ανθρώπων αυτών δεν δικαιούνται τη στοιχειώδη ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και την πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή, τέσσερα στελέχη της κυβέρνησης έδωσαν σήμερα διαφορετικά στοιχεία για τη σύνθεση των προσφυγικών ροών».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης