Για μίζερη και ρεβανσιστική πολιτική στα θέματα του πολιτισμού έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020 και επέκρινε έντονα τη κυβέρνηση για μειωμένα κονδύλια που προβλέπονται για το υπουργείο Πολιτισμού.

«Στο χώρο του πολιτισμού διαπιστώνει κανείς από τον νέο προϋπολογισμό ότι υπάρχουν δυσάρεστα νέα και πολλά προβλήματα σε ποιοτικές και ποσοτικές παραμέτρους», τόνισε ο κ. Σκουρολιάκος και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στα μεγάλα μέτωπα του πολιτισμού η συνολική πολιτική σας είναι μίζερη και ρεβανσιστική για όσα έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια πολιτική που δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους». Και συνέχισε:

«Τα προβλεπόμενα κονδύλια του νέου προϋπολογισμού για το υπουργείο Πολιτισμού είναι μειωμένα σε σχέση με τα κονδύλια των προϋπολογισμών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στο προϋπολογισμό του 2020 προβλέπονται 335 εκατομμύρια ενώ στο προϋπολογισμό του 2019 είχαν προβλεφθεί 350 εκατομμύρια και το 2018 339 εκατομμύρια. Εσείς σήμερα πάτε τον προϋπολογισμό του υπουργείου στα επίπεδα του 2018».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο προϋπολογισμός είναι ένα εργαλείο που πρέπει να αφορά την κοινωνία. Όμως, με το νέο προϋπολογισμό της ΝΔ δεν προκύπτει η παραμικρή σχέση του με αυτήν. Εμείς επιμένουμε ότι έχουμε ανάγκη ένα υπουργείο Πολιτισμού που θα σέβεται τους θεσμούς που εποπτεύει αλλά και τους εργαζόμενους και δεν θα ασκεί προληπτική κριτική, δεν θα συνδιαλέγεται με ημετέρους αλλά με όλους τους έλληνες», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πανηγυρίζετε ότι έρχονται 500 επιστήμονες στη χώρα από το εξωτερικό. Θαύμα! Την ίδια ώρα απολύονται 4000 εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ. Φέρνετε 500, διώχνετε 4000», σημείωσε ο κ. Σκουρολιάκος και κατέληξε:

« Έχουμε ανάγκη ένα πολιτισμό που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους Έλληνες. Εσείς όμως μας επιφυλάσσεται ένα πολιτισμό για λίγους».

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης