Σκουρλέτης: «Καμία μείωση σε επικουρικές και βασικές συντάξεις»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, 13:15
Σκουρλέτης: «Καμία μείωση σε επικουρικές και βασικές συντάξεις»
«Αυτό που προσδιορίζει τις πιθανότητες (να υπάρξει συμφωνία) είναι η σταθερή προσπάθεια της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας και να επιτευχθεί μία κοινά αποδεκτή συμφωνία, αυτό που κάναμε όλο αυτό το διάστημα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «έχουν γίνει αρκετά βήματα» και συμπλήρωσε: «Έχουμε φτάσει, λοιπόν, σε αυτήν την ώρα, όπου η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει και αυτή να δείξει αν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών. Το αδιέξοδο έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι δεν θα είναι μόνο για τη μία πλευρά, θα είναι και για τις δύο πλευρές. Θεωρώ ότι αυτό θα είναι που θα οδηγήσει σε ωριμότερες σκέψεις και στην επίτευξη μίας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας. Ναι... θα πρυτανεύσει η λογική».

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «δεν θα υπάρξει καμία μείωση, είτε σε επικουρικές είτε σε βασικές συντάξεις. Αυτό είναι, θεωρώ, το βασικό από μας σταθερό σημείο και να το θεωρήσετε ως δεδομένο. Τουλάχιστον σε σχέση με τις δικές μας επιδιώξεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Υπάρχουν προθεσμίες, οι οποίες ξέρετε πολύ καλά ότι μπορούν και πηγαίνουν όλο και πιο εκεί. Για το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του ΔΝΤ, προφανώς η μη συμμετοχή του θα προέλθει μέσα από κάποια συμφωνία που θα του δίνει τη δυνατότητα αυτή, χωρίς να θεωρηθεί ότι δημιουργείται πρόβλημα για την Ελλάδα... Είναι επιδίωξή μας η συμφωνία».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, 13:18