“Κόκκινη γραμμή” για την κυβέρνηση αποτελεί η θέση να είναι η τελευταία χρονιά με μείωση των δαπανών για την Αυτοδιοίκηση, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και απάντησε στις επικρίσεις που δέχτηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε μιλήσει νωρίτερα.

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να κάνει αυτοκριτική για τη διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οποία προχώρησε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και παρατήρησε: “Καμιά φορά η ζωή, η μοίρα πέστε το, παίζει τα δικά της παιγνίδια. Και βρέθηκε εδώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το συνέδριο, ενώπιον ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, να μιλάει, όταν είναι εκείνος ο οποίος ταύτισε την προσωπική του πολιτική με απολύσεις. Και δημιούργησε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, όπως για παράδειγμα, αυτά που σχετίζονται με τη Δημοτική Αστυνομία. Δεν άκουσα, όμως, ειλικρινά και θα περίμενα τουλάχιστον αν δεν το έκανε σε αυτή εδώ την παρέμβαση να το κάνει τις επόμενες μέρες να μας πει αν έχει βγάλει κάποιο συμπέρασμα από εκείνη την επιλογή της διάλυσης της Δημοτικής Αστυνομίας. Αν θα μπορούσε να έκανε γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο όταν βρίσκεσαι στην αντιπολίτευση να καταγγέλλεις τις απολύσεις. Αλλά δεν χρειάζεται να υπάρξει και μια αυτοκριτική γι αυτά που έγιναν από σένα τον ίδιο στο πρόσφατο παρελθόν;”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντησε και σε όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δηλαδή η κυβέρνηση διώχνει τις επενδύσεις και ανέφερε ως παράδειγμα τη μη πώληση του ΔΕΣΦΑ χρεώνοντας ευθύνες στον κ. Σκουρλέτη, ότι ως υπουργός Ενέργειας “τορπίλισε” τη συμφωνία.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. εγκαλεί τη σημερινή κυβέρνηση για την αποτυχία μιας ιδιωτικοποίησης, η οποία “σέρνεται” από το 2013, την ξεκίνησε η δικιά του κυβέρνηση και δεν ευοδώθηκε. Ισχυρίζεται, δηλαδή, ότι η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να ενδώσει στις πιέσεις των Αζέρων επενδυτών, οι οποίοι ζητούσαν να πληρώσουν μικρότερο τίμημα κατά παράβαση των όρων του διαγωνισμού. Η σημερινή κυβέρνηση έκανε την παρέμβαση όχι για να αλλάξει τους όρους του διαγωνισμού, όπως ψευδώς ισχυρίζονται διάφορα συστημικά μέσα, αλλά για να αλλάξει τον κανονισμό τιμολόγησης της χρήσης του φυσικού αερίου, είπε ο κ. Σκουρλέτης για να μην επέλθει αύξηση 7% στο κόστος ενέργειας για την εγχώρια παραγωγή (σχολεία, δήμοι, νοικοκυριά, βιομηχανίες), γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

“Αυτή είναι η φιλοεπενδυτική πολιτική; Αυτό είναι το νέο μήνυμα για μια νέα ανάπτυξη, που ήρθε να πει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης; Πρόκειται τελικά για έναν φτηνό λαϊκισμό, ο οποίος συσκοτίζει τα πράγματα και αγνοεί τις ανάγκες της οικονομίας, της κοινωνίας και των εργαζομένων”, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης