Αυξάνονται διαρκώς τα μέσα για την αντιμετώπιση της καταστροφής που δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί «βιβλική» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνεται πως συμμετείχε σε σύσκεψη όλων των φορέων ώστε να γίνει ο συντονισμός για τους απεγκλωβισμούς ανθρώπων, στέγαση όσων έμειναν χωρίς σπίτια, την διάνοιξη των δρόμων (π.χ. από την Μάνδρα προς της Θήβα), που έχουν καλυφθεί από τόνους λάσπης και φερτών υλικών, τη φύλαξη εγκαταλελειμμένων σπιτιών, την καταγραφή των ζημιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί το συντονιστικό που έχει στηθεί στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας στην Ελευσίνα συγκεντρώνει δυνάμεις από κάθε φορέα (Δήμοι, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Στρατός, Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ.ά.) που μπορεί να συνδράμει ώστε να διανεμηθεί σωστά και για την αποκατάσταση βλαβών αφού υπάρχει διακοπή ρεύματος και νερού σε κάποιες περιοχές.

«Ο έλεγχος για το αν αντιπλημμυρικά έργα έγιναν, ή είχαν προγραμματιστεί και δεν έγιναν, θα πραγματοποιηθεί» είπε ο κ. Σκουρλέτης και τόνισε ότι θα γίνει και έλεγχος ευθυνών και φυσικά θα αποζημιωθούν οι πληγέντες καθώς αυτό που συνέβη δεν είναι μόνο θέμα έντασης ενός καιρικού φαινομένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης