Την παράταση της καταβολής της σύνταξης και των επιδομάτων των αναπήρων, καθώς και την πλήρη ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, μέχρι την επανάκριση της αδυναμίας τους από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, προτείνουν για τους «δεκάδες χιλιάδες “εγκλωβισμένους” των ΚΕΠΑ», 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν σήμερα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Π. Κουρουμπλή, επισημαίνουν στην τροπολογία τους, πως δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι για τους οποίους οι γνωματεύσεις καθυστερούν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, πρόκειται να στερηθούν την σύνταξή τους, καθώς η προθεσμία καταβολής της ενόψει της πιστοποίησης των ΚΕΠΑ, λήγει την 31η Οκτωβρίου. Το ίδιο ισχύει και για όσους λάμβαναν αναπηρικά επιδόματα, τα οποία για όσους δεν επανακρίθηκαν, έχουν ήδη ανασταλεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είναι γνωστό ότι στις λίστες αναμονής στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας υπάρχουν πανελλαδικά δεκάδες χιλιάδες αιτούντες την εξέτασή τους, που αναμένουν ακόμα και έναν χρόνο προκειμένου να εξεταστούν. Σημειωτέον δε ότι ιδιαιτέρως έντονο πρόβλημα παρατηρείται και στις λιγότερες ευνοούμενες περιοχές, όπως στις νησιωτικές περιοχές, που τα ΑμεΑ εγκλωβισμένα στις λίστες αναμονής των ΚΕ.Π.Α. οδηγούνται καθημερινά στην οικονομική εξαθλίωση.

Σε αυτές τις λίστες προστίθενται κάθε ημέρα και νέοι αιτούντες, είτε για παράταση σύνταξης είτε για επαναχορήγηση επιδομάτων. Καθόσον είναι απολύτως βέβαιο ότι την 31η Οκτωβρίου του 2013 δεν θα έχει ομαλοποιηθεί το σύστημα, προτείνουμε να μην τεθεί συγκεκριμένη χρονική ισχύς της διάταξης” σημειώνουν στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης