Την έμπρακτη στήριξη των συγγενών των υγειονομικών που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό πολεμώντας να σώσουν ζωές ασθενών ζητούν με ερώτηση τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δώρας Αυγέρη, αναφέρεται ότι πολλοί από τους υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους δίνοντας σκληρή μάχη στα νοσοκομεία αφήνουν πίσω «οικονομικώς εξαρτημένα μέλη της οικογένειας, τους  οικείους τους που αδυνατούν να διαχειριστούν-πλέον του ανθρώπινου πόνου- τη δεινή οικονομική κατάσταση. Είναι επιβεβλημένο να παρέμβει η Πολιτεία και να στηρίξει εμπράκτως τις οικογένειες αυτών που χάνουν τη ζωή τους δίνοντας την πιο σκληρή μάχη αυτών των δύσκολων καιρών. Και μπορεί να το κάνει με τον θεσμικό τρόπο και τις νομοθετικές διατάξεις, με τις οποίες το κοινωνικό κράτος και οι πολιτικές που εφαρμόζει στέκονται πάντοτε αρωγοί σε περιόδους κρίσης ή σε περιπτώσεις εξαιρετικής ανάγκης, ιδίως όταν αυτό συνδέεται με απώλεια ανθρώπινων ζωών». .
Οι βουλευτές επικαλούνται τις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας και ρωτούν τους υπουργούς: «Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την εφαρμογή ανάλογων ευεργετικών προβλέψεων στην περίπτωση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, και των εργαζόμενων εκείνων που έχασαν την ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας την περίοδο της πανδημίας»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης