«Σήμερα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα και για τη χώρα μας την Ελλάδα και για τους γείτονές μας στην Τουρκία. Η Σάμος και η Σμύρνη δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται. Είμαστε συγκλονισμένοι με την τραγωδία».

Αυτό αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι τομείς Εσωτερικών, Υποδομών, Προστασίας του Πολίτη και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αναφέρουν ότι δυο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Σάμο και πως στην άλλη πλευρά του Αιγαίου συνεχίζουν να μετρούν νεκρούς, εκφράζοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. «Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι δίπλα σε όσους περνούν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «είναι η ώρα της αποτίμησης των ζημιών, της αποκατάστασης των οδικών αρτηριών, των υποδομών του νησιού, της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησής», σημειώνοντας ότι «η ασφάλεια των κατοίκων και η επαναφορά της κανονικότητας της ζωής στο νησί αποτελούν προτεραιότητα».

«Το μυαλό μας όμως βρίσκεται και στην τραγωδία που περνούν οι γείτονές μας», συνεχίζουν προσθέτοντας ότι «οι λαοί μας και στο παρελθόν και σήμερα στέκονται αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο μπροστά σε μεγάλες φυσικές καταστροφές». Στο ίδιο πλαίσιο τονίζουν ότι «είναι η ώρα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, με την παρουσία και ελληνικών συνεργείων διάσωσης στη Σμύρνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης