Το αίτημα να διαβιβαστούν στη Βουλή τα στοιχεία για τα ποσά και τα ΜΜΕ στα οποία διατέθηκαν χρήματα της διαφημιστικής εκστρατείας «Μένουμε Σπίτι», επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας ότι η απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα, δεν περιλαμβάνει τα αιτούμενα στοιχεία.

«Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το πού και πώς διοχετεύθηκαν τα χρήματα της διαφημιστικής εκστρατείας “Μένουμε Σπίτι”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν, ότι ο κ. Πέτσας στην έγγραφη απάντησή του, μιλάει για την αναγκαιότητα της επικοινωνιακής εκστρατείας, αλλά όχι για την «ταμπακιέρα».

«Με ανόητα τεχνάσματα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από την ουσία του ερωτήματος που αφορά στη διαχείριση δημόσιου χρήματος, επικαλούμενος αόριστα κριτήρια αξιοπιστίας, αντικειμενικότητας και αρχών δεοντολογίας των μέσων ενημέρωσης», αναφέρουν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν από τον κ. Πέτσα να διαβιβάσει στη Βουλή τα στοιχεία για το «πού, πώς και πόσα χρήματα διατέθηκαν στα ΜΜΕ», με πλήρη κατάλογο των εντύπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων μαζικής ενημέρωσης στους οποίους χορηγήθηκαν ποσά της διαφημιστικής δαπάνης της εκστρατείας “Μένουμε Σπίτι”».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά δηλαδή να εφαρμοστεί η υποχρέωση της πολιτείας για πλήρη διαφάνεια, αφού πρόκειται για δημόσιο χρήμα. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού», αναφέρουν πηγές της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης