“Η επιστολή Πομπέο δεν λέει κάτι ριζικά καινούργιο και σίγουρα δεν αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς, ειδικά μετά την αποτυχία του ταξιδιού Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του.

Προσθέτει ότι “είναι μία θετική, αλλά γενικόλογη επιστολή που κινείται στο πλαίσιο της συγχαρητήριας επιστολής Τραμπ για την επίλυση του ονοματολογικού, της Διακήρυξης του Δεκεμβρίου του 2018 για το Στρατηγικό Διάλογο και άλλων δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων”. Σχολιάζει πως “ο ίδιος ο κ. Πομπέο άλλωστε γράφει στην επιστολή ότι αυτές τις δηλώσεις τις είχε ήδη επαναλάβει ο ίδιος και δημόσια”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “μετά και την επιστολή, ωστόσο, μένει να δούμε τι σηματοδοτεί για την ουσία της στάσης των ΗΠΑ απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Ο’ Μπράιαν, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, όχι απλά δεν κράτησε ίσες αποστάσεις, αλλά νουθετεί την Ελλάδα να μην προβαίνει σε κινήσεις που απομακρύνουν την Τουρκία από το ΝΑΤΟ”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης