Μέσω ανάρτησής του στο Τwitter, o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι η «μείωση της ανεργίας, η προώθηση ενεργητικών πολιτικών και η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας αποτέλεσαν, από την πρώτη στιγμή, προτεραιότητα της κυβέρνησης. H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων είναι, για εμάς, ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού (primeminister.gr), υπό τον τίτλο «H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης», σημειώνεται: «Καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 8 μονάδες, από το 26% στο 18,6% και σταθερά μειώνεται κατά 2% κάθε χρόνο. Στο ίδιο διάστημα αυξήσαμε την απασχόληση κατά 376.766 σταθερές θέσεις». Τονίζεται, δε, ότι «τα τρία τελευταία χρόνια, μέσω των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης, έχουν ωφεληθεί 220.000 άνεργοι, ενώ έχουν δαπανηθεί 1,1 δισ. ευρώ και έχουν ήδη ανακοινωθεί 11 νέα προγράμματα που απευθύνονται σε 88.500 ωφελούμενους, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ».

Υπογραμμίζεται, ακόμα, ότι «η συνολική αναβάθμιση τόσο του ΟΑΕΔ όσο και του ΣΕΠΕ συμβάλλει στη στοχευμένη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση πολιτικών καταπολέμησης της ανεργίας αλλά και της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας» και πως «από το 2015 έως σήμερα έχουν διεξαχθεί 206.987 έλεγχοι και έχουν καταβληθεί 45.488.900 ευρώ δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, μέσω του έργου της επιθεώρησης εργασίας. H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».
Η ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο Twitter και η δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού συνοδεύεται από σχετικό βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται μεταξύ άλλων και ο υφυπουργός Εργασίας, πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ και υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος, να τονίζει ότι «από την πρώτη στιγμή η προστασία του κόσμου της εργασίας αποτέλεσε βασική μας προτεραιότητα, η μείωση της ανεργίας, το να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και για τους μακροχρόνια ανέργους και για τους νέους επιστήμονες και τους νέους ανθρώπους της χώρας».
«Δουλέψαμε για όλα αυτά που μπορεί να φαίνονται μικρά, όπως η τήρηση του ωραρίου» αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «την ίδια στιγμή είναι πολύ σημαντικό για χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να έχουν ελεύθερο χρόνο για να γυρίσουν στους ανθρώπους τους, τις οικογένειές τους, για να μπορούν αυτοί να επιλέξουν πώς θα συνεχίσουν τη ζωή τους έξω από τον εργασιακό χώρο, αλλά την ίδια στιγμή να ξέρουν ότι αμείβονται πραγματικά για τις ώρες που εργάζονται και όχι για κάτι πολύ λιγότερο από αυτό που πραγματικά τους αντιστοιχεί». Υπογραμμίζει, τέλος, ότι «αν θέλουμε να σκεφτούμε διαφορετικά το μέλλον αυτής της χώρας, αν θέλουμε να δούμε διαφορετικά το μέλλον αυτής της κοινωνίας, πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεκινήσουμε από την προστασία της εργασίας».
Στο βίντεο εμφανίζεται και ο Βασίλης Δελλής, μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, αναφέροντας ότι η ανεργία μειώθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ότι το ποσοστό της ανεργίας έχει πάει κάτω από το 19% από το 2011 και πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν δημιουργηθεί 360.000 νέες σταθερές θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης