Ο υπ΄ αριθμόν 1 οφειλέτης του Δημοσίου, Νίκος Κασιμάτης, ο οποίος, σύμφωνα με τη λίστα μεγαλοοφειλετών που δόθηκε στη δημοσιότητα, οφείλει… 952 εκατ. ευρώ στην εφορία, είναι συνέταιρος του τέως περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Σήμερα βρίσκεται στη φυλακή για υπόθεση πλαστών τιμολογίων σε εταιρείες, μεταξύ των οποίων η ΑΥΡΑ Τεχνοχώρος Πολιτισμού ΑΕ. Η εταιρεία ιδρύθηκε, μεταξύ άλλων, από τον Νίκο Κασιμάτη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη τον Απρίλιο του 1994. Όταν αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία έκοβε πλαστά τιμολόγια, κύριος κατηγορούμενος ήταν ο Ν. Κασιμάτης, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρότι συνιδρυτής της, δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη όμως και όταν ζητήθηκαν τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας για έλεγχο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ισχυρίστηκε πως καταστράφηκαν σε πυρκαγιά, ισχυρισμός ο οποίος έγινε δεκτός χωρίς περαιτέρω διερεύνηση από το Σ.Δ.Ο.Ε..

Ο Νίκος Κασιμάτης ήταν μάλιστα υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο με τα πλαστά τιμολόγια, το 2002.

Όταν αποκαλύπτονται στη δημοσιότητα οι κατηγορίες εις βάρος του Κασιμάτη, αναγκάζεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδραση

Το 2004, ο Ν. Κασιμάτης δραπετεύει από το γραφείο της ανακρίτριας στη Θεσσαλονίκη και συλλαμβάνεται 5 χρόνια αργότερα. Τότε άρχισε να απειλεί με αποκαλύψεις για επίορκους εφοριακούς και «επώνυμους» που τον βοηθούσαν στην εγκληματική δραστηριότητά του. Παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες του άγγιζαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, η υπόθεση δεν διερευνήθηκε και η δικογραφία έμεινε στα αζήτητα.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος
Πηγή: koutipandoras.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης