Διαβεβαιώσεις πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα έναντι των δανειστών έδωσε ο Γιώργος Σταθάκης μέσω συνέντευξης στην Deutsche Welle.

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε πως το πρόγραμμα του κόμματος είναι προσανατολισμένο στα φτωχά στρώματα και στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας όμως πως το κόμμα σκοπεύει να προχωρήσει σε συνολική επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει ως εξής:

«Πρώτον, βιώσιμο χρέος. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, η Ελλάδα είναι σε μία μόνιμη παγίδα του χρέους και αυτό αποτρέπει οποιαδήποτε συζήτηση για επιστροφή στην ανάπτυξη, που είναι το βασικό στοιχείο εξόδου από την κρίση. Το δεύτερο θέμα που θέτουμε είναι η αντικατάσταση του μνημονίου, το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς. Τα μνημόνιο είναι η βασική αιτία για την οποία έχει συρρικνωθεί η οικονομία κατά 30% και έχει εκτιναχθεί η ανεργία εκεί όπου έχει εκτιναχθεί. Πρέπει να αντικατασταθεί. Πρέπει να κλείσει ο κύκλος του μνημονίου και να αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη. Και το τρίτο στοιχείο συζήτησης είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, όχι σαν αυτές που εφαρμόζει η τρόικα και οι οποίες δεν δουλεύουν αλλά ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο αφορά σε μία μεγάλη τομή στη δημόσια διοίκηση, μια μεγάλη τομή στο φορολογικό σύστημα, πάταξη της διαπλοκής κράτους και μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και μια προσπάθεια η χώρα να τραβήξει την τροχιά που οφείλει να τραβήξει».

Διαβάστε επίσης:
Σταθάκης: Θα συγκρουστούμε με τους «ολιγάρχες» και τα ΜΜΕ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015, 14:40

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης