Στο Βερολίνο θα μεταβεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, όπου θα συναντηθεί με την ομόλογό του Άντρεα Νάλες και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Γεργκ Άσμουσεν.

Η συνάντηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης, γίνεται σε μια περίοδο που η ατζέντα του Υπουργείου Εργασίας είναι στο επίκεντρο της προσοχής της τρόικας (ομαδικές απολύσεις, ασφαλιστικό, συνδικαλιστικός νόμος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Yπουργείο Εργασίας οι διμερείς συνομιλίες των δύο υπουργείων δεν εμπεριέχουν -επισήμως- «δύσπεπτα» θέματα, αλλά ανώδυνα ζητήματα, όπως ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του θεσμού της μαθητείας, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η προσέλκυση επενδύσεων στο πεδίο της κοινωνικής φροντίδας και κοινωνικής οικονομίας καθώς και η παροχή τεχνικής υποστήριξης στον τομέα της διοικητικής ενδυνάμωσης του κράτους πρόνοιας, της κοινωνικής ένταξης και προστασίας.

Τον κ. Βρούτση θα συνοδεύσουν στη γερμανική πρωτεύουσα η γενική γραμματέας του υπουργείου Άννα Στρατινάκη και η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης