Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, που επισκέπτεται τη χώρα μας με την ευκαιρία του Οικονομικού Φόρουμ Ελλάδας-ΗΑΕ που διοργανώνεται στο Λαγονήσι.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και πιο συγκεκριμένα η συμμετοχή των ΗΑΕ και επιχειρήσεων της χώρας αυτής στις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα, μέσω του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα και ως ένα πρόγραμμα επενδύσεων και ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις για την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου, γιατί η πλήρης εφαρμογή της απόφασης αυτής λειτουργεί ως μία θεσμική και χρηματοοικονομική εγγύηση για τους ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την παρουσία τους στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως ο κ. Βενιζέλος θα παραβρεθεί στις 20.30 στο Lagonissi Grand Resort ως κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο με το οποίο κλείνουν οι εργασίες του Α’ Οικονομικού Φόρουμ Ελλάδας-ΗΑΕ.

Διαβάστε επίσης Έντονο ενδιαφέρον ΗΑΕ για επενδύσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης