Οι επιπτώσεις της παράτυπης μετανάστευσης στον δήμο της Αθήνας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Αθηναίων με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο υπουργός, αφού ανέλυσε τον σχεδιασμό του υπουργείου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου, εξήγησε το μέγεθος των επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, χαρακτηρίζοντας ως «υπεράνθρωπες τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού για την αντιμετώπιση του ζητήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγχρόνως, αναφέρθηκε στην ανάληψη των καθηκόντων του επιτρόπου Μετανάστευσης της ΕΕ από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, επισημαίνοντας: «Αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη χώρα μας, καθώς ο ίδιος έχει πλήρη γνώση για το μέγεθος του προβλήματος και από τη θέση του ως υπουργός Αμύνης συνέβαλλε αποφασιστικά με τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού στη διαχείρισή του».

Ο κ. Καμίνης, από την πλευρά του τόνισε ότι έλαβε την πρωτοβουλία αυτή γιατί θεωρεί ότι το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης για την Αθήνα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και οι αυξητικές διαστάσεις του ανησυχητικές για την πόλη και πρόσθεσε ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι ο πρώτος υπουργός που επισκέφθηκε από την έναρξη της νέας θητείας του και αυτό «αποδεικνύει ότι για εμάς η διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί προτεραιότητα».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης