Με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άκρως φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν μέτρα αντιμετώπισης των επειγόντων αναγκών αστυνόμευσης σε περιοχές της πρωτεύουσας, όπως η πλατεία Βικτωρίας, λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών, καθώς και τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας των αρχών ασφαλείας και των υπηρεσιών του δήμου στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη σημερινή συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Καμίνη εξετάσαμε τα προβλήματα. Εξετάσαμε κυρίως το πρόβλημα της περιοχής της πλατείας Βικτωρίας, όπου υπάρχει συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών, και υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτήν τη συσσώρευση. Συζητήσαμε επίσης και για κάποιες άλλες περιοχές της Αθήνας, όπου πρέπει να εξετάσουμε τα θέματα της ασφάλειας, να εξετάσουμε τα θέματα των κατοίκων της περιοχής» δήλωσε ο κ. Τόσκας μετά το πέρας της συνάντησης.

«Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση πάνω σε αυτά τα προβλήματα. Με τον κ. δήμαρχο έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Θα συμβάλουμε όσο μπορούμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Θα δείτε πολύ γρήγορα βήματα που θα γίνουν σ’ αυτήν τη κατεύθυνση. Ο κ. δήμαρχος μας πρότεινε και κάποιους χώρους, κάποιες άλλες συνεργασίες, αλλά αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Σε αυτήν τη κατεύθυνση κινούμαστε με πρακτικά βήματα και οι δύο είμαστε άνθρωποι της πράξης. Επομένως, θα προχωρήσουμε με καλή διάθεση, με καλή συνεργασία, για να λυθούν προβλήματα της πόλης, που έτσι κι αλλιώς είναι επιβαρυμένη με τόσα άλλα ζητήματα. Είναι σε κορύφωση αυτήν τη στιγμή το προσφυγικό πρόβλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνουμε στην άκρη τα ζητήματα της μεγαλύτερης πόλης της χώρας μας» πρόσθεσε

Από τη μεριά του, ο κ. Καμίνης ανέφερε: «Να ευχαριστήσω τον κ. υπουργό για τη συνεργασία. Έπρεπε να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών της Αθήνας, των γειτονιών της Αθήνας και ειδικότερα σε κάποιες περιοχές του κέντρου, γύρω από την πλατεία Βικτωρίας, που έχουν υποστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μια μεγάλη πίεση, αλλά όπως λέω ειδικά το τελευταίο καιρό, πρέπει όλοι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Πρέπει, επίσης, να επαινέσουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά που περνάνε, κρατάνε κι αυτοί μια αξιοσημείωτη ψυχραιμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

» Έτσι, αν πορευθούμε λοιπόν συνεργαζόμενοι, η αστυνομία μαζί με τον δήμο και την κοινωνία, να προσπαθήσουμε και το καθήκον μας να κάνουμε απέναντι στους ανθρώπους που έρχονται και ζητάνε άσυλο στην Ευρώπη, αλλά και την κανονικότητα στην πόλη μας να προασπιστούμε, να την περιφρουρήσουμε, ούτως ώστε να προχωρήσουμε κανονικά για τα επόμενα βήματα. Ευχαριστώ πολύ.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης