Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ώστε να αποτελέσει ο ανερχόμενος τομέας ένα εναλλακτικό μοντέλο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και μια καινοτόμα πρόταση για την παραγωγή και τη δημιουργία απασχόλησης, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε σήμερα αργά το απόγευμα, στην Κέρκυρα με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θοδωρή Γιαλατσάτο και τον δήμαρχο Κέρκυρας, Κωνσταντίνο Νικολούζο, η αν. υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, που βρίσκεται στο νησί ενόψει του επικείμενου διήμερου περιφερειακού συνεδρίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της αν. υπουργού Εργασίας με τον δήμαρχο Κέρκυρας, εξετάστηκε η πορεία της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που υλοποιούνται στον δήμο Κέρκυρας από συνολικά 893 ανέργους που μετέχουν στο πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κοινωφελής εργασία είναι ένα πρόγραμμα που ωφελεί τον μακροχρόνια άνεργο. Απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, που είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι άνεργοι μεγάλης ηλικίας και οι άνεργοι με χαμηλή εκπαιδευτική μόρφωση. Οι δήμοι τίθενται στην υπηρεσία των ανέργων, προσφέροντας μία 8μηνη εργασία, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και δικαιώματα, και οι άνεργοι από τη μεριά τους εργάζονται σε έργα χρήσιμα για την κοινωνία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Στη συνάντησή της με τον περιφερειάρχη, Θόδωρο Γαλιατσάτο, η κ. Αντωνοπούλου, συζήτησε μαζί του ζητήματα που αφορούν την ανεργία και τον μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας.
Αύριο, η κ. Αντωνοπούλου θα επισκεφθεί έργα που έχουν ολοκληρωθεί στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας, ενώ την Τετάρτη, μετά την πρωινή παράλληλη συνεδρία στο αναπτυξιακό συνέδριο όπου θα είναι και ομιλήτρια, η αν. υπουργός θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που δραστηριοποιούνται στα Ιόνια Νησιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης