Κονδύλια για την προώθηση και προβολή του θεσμού της Διαμεσολάβησης στην επίλυση διαφορών επιδιώκει να εξασφαλίσει η Ομάδα Κρούσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ από την πλευρά του το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη προωθήσει τις διαδικασίες για τη χρηματοδότησή του και μέσα από το ΕΣΠΑ.

Ο επικεφαλής της Ομάδας, κ. Horst Reichenbach σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε , σήμερα το πρωί, υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος για τη συνεργασία των δύο μερών και ανέφερε ότι θα εξευρεθούν κονδύλια προώθησης των διαδικασιών που θα διευκολύνουν την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συσκέψεως κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επιτελέσει μεγάλη πρόοδο σχετικά με την υλοποίηση των στρατηγικών του στόχων, με ακρογωνιαίο λίθο αυτής της προσπάθειας την ψήφιση του Νόμου 4055/2012 για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής.

Στο μεταξύ, δημοσιεύτηκε σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα για την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και σύμφωνα με παραγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και για τα οποία υπάρχει συνεργασία των δυο μερών κατά το τελευταίο δίμηνο είναι: Παροχή τεχνογνωσίας και δοκιμασμένων πρακτικών από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο στις 9:30 το πρωί,o Horst Reichenbach, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμένο, με αντικείμενο τα προβλήματα που απασχολούν το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, όπως η απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για την τεχνολογική υποστήριξη της ταχύτερης απονομής δικαιοσύνης.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης