Για τέταρτη φορά σε διάστημα λίγων ημερών πρόκειται να συναντηθεί σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα για το θέμα του Δημοσίου, που είναι και το «κλειδί» για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα βρεθούν η κινητικότητα, οι απολύσεις και η παράταση εφαρμογής, ενώ η σύσκεψη διευρύνθηκε σήμερα με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος χθες από το Μέγαρο Μαξίμου μίλησε για δύσκολες διαπραγματεύσεις, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τη Δευτέρα η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αύξησης του συνολικού αριθμού των απολύσεων, πέραν δηλαδή των 15.000, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία προσερχόμενη το πρωί στο υπουργείο εν όψει της κρίσιμης σύσκεψης έκανε λόγο για επίσπευση των αλλαγών, όχι όμως και για αύξηση των απολύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τραπέζι της συζήτησης θα τεθεί το θέμα της μείωσης του χρόνου της κινητικότητας από 12 σε 9 ή και 6 μήνες αλλά και των υποχρεωτικών μετατάξεων 5.000 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τις οποίες η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εντάξει στο καθεστώς της κινητικότητας, ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη του στόχου της ένταξης σε αυτή 12.500 υπαλλήλων.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο στο Υπουργείο Οικονομικών.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης