Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, στο Άμπου Ντάμπι.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών βρέθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και εξεφράσθη αμοιβαία ικανοποίηση για το εξαιρετικό επίπεδο που ευρίσκονται σήμερα οι σχέσεις των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επισημάνθηκε η κοινή βούληση για την περαιτέρω εμβάθυνση και βελτίωση των πεδίων συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ διαπιστώθηκε και σύμπτωση απόψεων ως προς όλα τα σημαντικά γεωπολιτικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Ο κ. Κοτζιάς μετέφερε πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, και τον διάδοχο του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, να πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα προσκάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα.

Τέλος, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν τη βούληση για την κατά το συντομότερο δυνατό σύγκληση της 3ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης