Θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το βράδυ της Παρασκευής 26 Σεπτεμβρίου, στο ΥΠΕΚΑ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας Sigmar Gabriel.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων KfW στον τομέα της ενίσχυσης των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης διεξοδικά τις εξελίξεις αναφορικά με τη ρωσοουκρανική κρίση και τις πιθανές επιπτώσεις στον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο, καθώς και την ελληνική πρόταση για δημιουργία μηχανισμού αλληλεγγύης, η οποία θα εξεταστεί και στο επόμενο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας, στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε επίσης στα έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος και στην πρόοδο στον τομέα κατασκευής των αγωγών φυσικού αερίου που διέρχονται από την Ελλάδα και αναβαθμίζουν τον ενεργειακό και γεωπολιτικό της ρόλο, με έμφαση στον αγωγό TAP και στον ελληνοβουλγαρικό IGB.

Πηγή: capital.gr
Β.Μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης