Συνάντηση Δρίτσα με την πρέσβειρα της Ινδίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, 22:19
Συνάντηση Δρίτσα με την πρέσβειρα της Ινδίας
Με την πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα, M. Μανιμεκαλάι συναντήθηκε την Τρίτη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.
 
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών επί θεμάτων αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο.
 
Όπως ανακοινώθηκε, ο Έλληνας υπουργός έδωσε έμφαση στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, με την περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλιακής και εμπορικής συνεργασίας προς όφελος των δύο χωρών, καθώς και στην προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.
 
H πρέσβειρα της Ινδίας συμφώνησε στην ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών, επιβεβαιώνοντας, με αφορμή και τα 65 χρόνια από την επίσημη εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας.

Προσδιόρισε ως πιθανούς τομείς συνεργασίας των δύο χωρών, τις θαλάσσιες μεταφορές, τις λιμενικές υποδομές, την ανταλλαγή ναυτιλιακής τεχνογνωσίας, την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων στις παράκτιες περιοχές, τη ναυτική εκπαίδευση και εργασία, τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα και τις διαλύσεις πλοίων.

Παράλληλα, επεσήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας των δύο χωρών σε διεθνές επίπεδο, με έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου της πειρατείας και της ένοπλης ληστείας και τη διευκόλυνση της άσκησης του ναυτικού επαγγέλματος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, 22:19