Να προχωρήσει άμεσα η νομοθέτηση που θα άρει το σημερινό, «κοινωνικά επώδυνο και οικονομικά αδιέξοδο, πρόβλημα» που έχει προκύψει από τη διακοπή των εξετάσεων για άδεια οδήγησης, συμφώνησαν στην έκτακτη συνάντηση που είχαν σήμερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου καθώς και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη με τη συντονιστική επιτροπή σωματείων εκπαιδευτών οδήγησης Αττικής.

Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε το κρίσιμο πρόβλημα της επί μήνες παρατεινόμενης μη διεξαγωγής εξετάσεων για άδεια οδήγησης που «υπονομεύει την οδική ασφάλεια, έχει φέρει σε αδιέξοδο χιλιάδες συμπολίτες μας και έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τον επαγγελματικό κλάδο των σχολών οδηγών», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα η περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι της Σ.Ε. συμφώνησαν στο ότι το παρατεινόμενο αδιέξοδο στο θέμα έχει τεράστιο κόστος, καθώς απειλεί τις ζωές των συμπολιτών μας ενώ προκαλεί και οικονομικά προβλήματα σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους.

Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει άμεσα, πριν από το τέλος του χρόνου, στην ψήφιση του αναμενόμενου σχετικού νομοσχεδίου, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά οι εξετάσεις που έχουν διακοπεί από τις αρχές Οκτωβρίου φέτος. Συμφώνησαν επίσης να απευθυνθεί έκκληση προς την ΕΝΠΕ, καθώς το θέμα αφορά συνολικά όλες τις Περιφέρειες της χώρας, για ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης