Επίσημη συνάντηση είχε σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον Περιφερειάρχη της Επαρχίας Hubei της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Guosheng, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα επικεφαλής πολυμελούς αποστολής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο Περιφερειών σε θέματα ανταλλαγών και κοινού ενδιαφέροντος, μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών και συναντήσεων με στόχο την κοινή ευημερία και την ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές υπέγραψαν διετές Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης απηύθυνε στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου πρόσκληση να επισκεφθεί την Περιφέρεια Χουμπέι, την οποία αποδέχθηκε η Περιφερειάρχης.

Η κινεζική αποστολή μετέχει στην Ημερίδα Ελλάδας – Λ.Δ. Κίνας με αντικείμενο τη συνεργασία και τις επενδύσεις, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού της Ελλάδας, της κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Περιφέρειας Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης