Στην 23η υπουργική Σύνοδο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), συμμετείχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Στη Σύνοδο, η οποία φιλοξενήθηκε από τη Σιγκαπούρη και λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, συμμετείχαν υπουργοί και υφυπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, καθώς και ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ατζέντα περιλάμβανε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αλλά και τις μελλοντικές κατευθύνσεις για τις σχέσεις ΕΕ-ASEAN, όπως σημείωσε ο κ. Βλάσης σε σχετική ανάρτησή του.

Στον πυρήνα της συζήτησης βρέθηκε η διασυνδεσιμότητα (connectivity), που αποτελεί προτεραιότητα για την εγκαθίδρυση βαθύτερης συνεργασίας μεταξύ των κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας και της ΕΕ. Αφορά σε βιώσιμες υποδομές, ψηφιακή καινοτομία, απρόσκοπτο εφοδιασμό και κινητικότητα προσώπων, ειδικά στη μετά-COVID19 εποχή.

«Η σημασία των διεθνών συνεργασιών σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα και διαρκώς είναι τεράστια» επισημαίνει ο κ. Βλάσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης