Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα στο υπουργείο Εργασίας η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, την οποία έχουν ορίσει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνάς Δρέττα, για το θέμα των επικουρικών συντάξεων, ώστε να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις με δεδομένο ότι τα χρονικά όρια στενεύουν.

Κατά τις προηγούμενες συναντήσεις δεν υπήρξε εξέλιξη, και οι διαφορές παραμένουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, δεν έχει ορισθεί μέχρι στιγμής η επόμενη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το υψηλότερο κλιμάκιο της τρόικας.

Η συνάντηση αυτή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα, αλλά εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, τη γενική γραμματέα του υπουργείου ‘Αννα Στρατινάκη και εμπειρογνώμονες, ώστε να συμφωνηθεί το “τεχνικό μοντέλο”, επί του οποίου θα διεξαχθεί η τελική διαπραγμάτευση.

Κατά την πολύωρη χθεσινή συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εξετάσθηκαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στατιστικά και οικονομικά στοιχεία, ώστε να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, στην εξέλιξη της σχέσης του κόστους εργασίας με την παραγωγικότητα, ως το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης