Σήμερα ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για τα ερευνητικά κέντρα. Χθες, το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε επί της αρχής του κατά πλειοψηφία, έπειτα από νομοτεχνικές αλλαγές και σήμετα αναμένεται η ψήφιση των άρθρων και των τροπολογιών στις οποίες εστιάζεται και το ενδιαφέρον καθώς έχουν κατατεθεί συνολικά 66 από τις οποίες οι 10 είναι υπουργικές και οι υπόλοιπες βουλευτικές.

Την Τρίτη, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Βουλευτών Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ζήτησαν την απόσυρσή του, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση, ότι προχωρά στην πλήρη απαξίωση των δημόσιων ερευνητικών κέντρων, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ έκαναν λόγο για νομοσχέδιο που διαλύει τα ερευνητικά κέντρα ενώ η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι το καταψηφίζει.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για πραγματική διαβούλευση που έγινε επί του νομοσχεδίου, τόσο με τους φορείς όσο και με τα κόμματα, αποτέλεσμα της οποίας, όπως είπε, είναι ότι κατατέθηκαν πάνω από 160 βελτιωτικές αλλαγές. Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή να κάνει δεκτές και άλλες προτάσεις που θα είναι προς τη κατεύθυνση ενός σύγχρονου και ευέλικτου πλαισίου που θα συνδέει την έρευνα με την πραγματική οικονομία.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αναληθή τα όσα υποστήριξε η αντιπολίτευση περί κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι «στο νομοσχέδιο είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι διασφαλίζονται πλήρως κάθε είδους σχέσεις εργασίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης