Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους δύο Κελευστές Λιμενικού Σώματος του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, Θεόδωρο Καλτσά και Παναγιώτη Μουρτζίνη έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, για τη διάσωση εγκλωβισμένης οδηγού το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Fior di Levante», της εταιρίας «Levante Ferries», αντιμετώπισε προβλήματα στο λιμάνι της Κυλλήνης, προερχόμενο από την Κεφαλλονιά, κατά τη διάρκεια της αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια απότομη μετατόπιση του πλοίου λόγω του καιρού, ώθησε ένα αυτοκίνητο, το οποίο εκείνη την ώρα αποβιβάζονταν, στο κενό μεταξύ της προβλήτας και της ράμπας του πλοίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της οδηγού του. Οι δύο Κελευστές έσπευσαν και πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν την οδηγό του, πριν το όχημα βρεθεί στη θάλασσα.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός πως τα δύο στελέχη του Λιμενικού Σώματος έσπευσαν να διασώσουν την οδηγό παρά τον σοβαρό κίνδυνο που ενείχε η απόφασή τους για την ίδια τους τη ζωή, μιας και μερικά δευτερόλεπτα μετά τον απεγκλωβισμό της το αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα.

«Με αφορμή το συμβάν αυτό», σημείωσε, «θέλω να υπογραμμίσω όχι μόνον το ήθος, αλλά και την αυταπάρνηση με την οποία καθημερινά από την μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, γυναίκες και άνδρες, υπερβάλλουν εαυτόν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτό», κατέληξε, «η Πολιτεία έχει χρέος να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια τους με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο».

Διαβάστε επίσης: Σοκαρισμένη η οδηγός που το αυτοκίνητό της έπεσε στη θάλασσα από πλοίο: «Ωφείλω τη ζωή μου στους λιμενικούς»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης