Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το εργασιακό νομοσχέδιο. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τη μεγάλη του αντίθεση στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει αναγέννηση τον μεσαίωνα» και ότι «συκοφαντεί όσους αντιδρούν και αντιστέκονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιδρώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι προσπάθησε «να αποκαθηλώσει τους μύθους» με «προκατασκευασμένα επιχειρήματα» αλλά τελικά «αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο, την κοινωνική δικαιοσύνη, προσπαθώντας να εγείρει συναισθήματα κοινωνικού αυτοματισμού και να δημιουργήσει μία εικόνα διχασμού για την ελληνική κοινωνία».

Επίσης, χαιρέτισε την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή κάνοντας λόγο για «πρόοδο για τη δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη» και κατηγορώντας τον ότι αποφεύγει να έρθει να απαντήσει στα ερωτήματα που του έχει θέσει «σαν το διάολο το λιβάνι». «Δεν έχετε επιχειρήματα; Περιφρονείτε τον διά ζώσης κοινοβουλευτικό διάλογο; Ή μήπως φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα χρέη του κόμματός σας;», διερωτήθηκε, ενώ ανεβάζοντας τους τόνους, υπογράμμισε ότι «δεν είναι εύκολο να κρύψεις ισχυρές αλήθειες, είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Eίναι μάταιος κόπος να προσπαθείτε να φιμώσετε όσους λένε αλήθειες» συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος πώς μπορεί να κρυφτεί ότι μας κυβερνά «ένα κόμμα χρεοκοπημένο και οικονομικά αλλά και ηθικά», «ένα κόμμα, ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής και μάλιστα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπογράμμισε πως όλη η αντιπολίτευση έβαλε πλάτη κατά την πανδημία, υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ότι του κουνούσε το δάχτυλο για τους νεκρούς της γρίπης όταν ήταν κυβέρνηση.

«Δεν έχετε καταλάβει ότι επί ενάμιση χρόνο η αντιπολίτευση ήταν στο σύνολό της εποικοδομητική και προσπάθησε να πείσει τον κόσμο για τον περιορισμό κάποιων δικαιωμάτων τους. Κυβερνάτε δύο χρόνια. Και η τακτική της αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση έχει και ένα όριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση Μητσοτάκη

Στις κατηγορίες τού Αλέξη Τσίπρα περί «εργασιακού μεσαίωνα» που εισάγει το εργασιακό νομοσχέδιο απάντησε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη δευτερολογία του σχολιάζοντας την αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έβαλε πλάτη» στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Ανακαλώντας παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τις θα γίνει στις επόμενες εκλογές, Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το ψέμα ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση».

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη φράση του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι ικανός ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. «Δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που εσείς χτίσατε ως μηχανικός», τόνισε. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης