Σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ για την επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Γιούνκερ

Σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ για την επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Γιούνκερ
Προσπάθεια αλλοίωσης της ελεύθερης βούλησης του ελληνικού λαού και σύνδεσης του δημοψηφίσματος με την Ευρώπη και το νόμισμα, κατήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην Ολομέλεια, σε παρέμβασή της από την έδρα του προεδρείου, πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου με μέτρα ανακούφισης για ΑμΕΑ.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι το δίλημμα στο δημοψήφισμα είναι ναι ή όχι στο τελεσίγραφο των θεσμών στους οποίους επιτέθηκε, με ιδιαίτερη ονομαστική αναφορά στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τους για «αντιδημοκρατική παρέμβασή» τους.

«Από πλευράς πολιτειακών παραγόντων διενεργήθηκε η απαραίτητη προδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Το ερώτημα προς τους πολίτες είναι αυτό που έχει αποφασίσει η Βουλή κατά συντριπτική πλειοψηφία και έχει δημοσιοποιηθεί, και αφορά το ναι ή όχι στο τελεσίγραφο των θεσμών. Οποιαδήποτε αλλοίωση του ερωτήματος, ή παραπληροφόρηση, ή παρέμβαση, σε μια δημοκρατική διαδικασία, που δρομολογήθηκε από τα όργανα της βουλής, αποτελεί αντιδημοκρατική παρέμβαση προς τη Δημοκρατία και σε μια δημοκρατική διαδικασία», σημείωσε.

«Αυτό το απευθύνω ιδίως προς όλους τους εκπροσώπους των λεγόμενων θεσμών, ξεκινώντας από τον κ. Γιούνκερ, που αποφάσισε ως πρόεδρος της Κομισιόν να παρέμβει, απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες, σε μια διαδικασία ελεύθερης έκφρασης για το πώς θα τοποθετηθούν δημοκρατικά οι πολίτες. Το απευθύνω σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα ως προς το νόμιμο της διαδικασίας. Που προσπαθούν να αλλοιώσουν το δίλημμα και να το συνδέσουν με την Ευρώπη και το νόμισμα», πρόσθεσε η κα Κωνσταντοπούολου.

«Αυτοί που το θέτουν με τρόπο άκρως αντιδημοκρατικό είναι εκείνοι που θέτουν το δίλημμα Ευρώπη, ή όχι. Είναι εκείνοι που λένε ότι το δίλημμα είναι ναι, ή όχι στην Ευρώπη. Ουδέποτε η Ευρώπη είχε ως αρχή της τις παρεμβάσεις στη λαϊκή κυριαρχία. Η Ευρώπη στηρίζεται στη Δημοκρατία και στο σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και έκβασης», κατέληξε.

Η ομιλία της Προέδρου της Βουλής προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη, αλλά και άλλων βουλευτών της ΝΔ, με την κα Κωνσταντοπούλου να τους εγκαλεί στην τάξη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015, 21:08