Ομαλά και αποτελεσματικά έχουν εξελιχθεί οι έως τώρα συναντήσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και άρχισαν οι επαφές, λύνονται σταδιακά οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν, ώστε να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πολύ καλό κλίμα συνεργασίας επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε εκείνο των τεχνικών κλιμακίων όσο και σε εκείνο των επικεφαλής. Ενώ, πλέον χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα περισσότερα θέματα κλείνουν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, χωρίς να απαιτηθεί να συζητηθούν σε ανώτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα Παρασκευή ή μεθαύριο Σάββατο. Σήμερα οι συναντήσεις θα αρχίσουν στις 12.00 με αντικείμενο τη δημόσια διοίκηση και την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη. Οι επαφές θα συνεχιστούν ως εξής:

*13.30 (Κοινωνική Πρόνοια)- υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

*15.00 (Χρηματοπιστωτικά- follow up)- υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*18.00 (Δημοσιονομικά- follow up)- Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, Έφη Αχτσιόγλου.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης