Η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά», αναπαράγεται ευρέως από τα γερμανικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τα οποία μεταφέρουν αποσπάσματα από την συνέντευξή του σε κυριακάτικη αθηναϊκή εφημερίδα.

«Με το τέλος του προγράμματος λιτότητας στο τέλος του 2014, η τρόικα θα φύγει», αλλά οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν, δήλωσε ο κ. Σαμαράς, όπως μεταφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το dpa επισημαίνει ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς απορρίπτει νέες εκλογές, ενώ προσθέτει ότι από το περιβάλλον του πρωθυπουργού εκτιμάται ότι πρόωρες εκλογές σε μια φάση κατά την οποία η Ελλάδα εργάζεται για την έξοδο της από την κρίση, θα είχαν πολύ σοβαρές επιπτώσεις.

Στο ίδιο τηλεγράφημα, το οποίο αναπαράγεται και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των περιοδικών Stern και Focus, γίνεται ακόμη αναφορά στις εξαγγελίες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, αλλά και στην επανάληψη του αιτήματος για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης