Την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά την επανεκλογή του είχε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, πριν από την έναρξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση.

Οι δύο πολιτικοί σύμφωνα με πηγές συζήτησαν το φλέγον ζήτημα των προσφυγικών ροών και τον τρόπο με τον οποίον η χώρα μας θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φιλοξενίας αλλά και της καταγραφής τους προτού αναχωρήσουν για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρέθηκε και το θέμα της τήρησης των συμφωνηθέντων με τους εταίρους, τα χρονοδιαγράμματα αλλά και οι εκταμιεύσεις των δόσεων προς την Αθήνα.

Συνάντηση με Πιτέλα

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύκλοι της σοσιαλιστικής ομάδας ανάφεραν ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα της οικονομικής πολιτικής, της ρύθμισης του ελληνικού χρέους καθώς και του τρόπου εμπλοκής τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης