Τσίπρας: Το ελληνικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, 15:34
Τσίπρας: Το ελληνικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό
«Η Ελλάδα δεν φοβάται να ανοιχτεί σε μεγάλες φουρτούνες» δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Βρισκόμαστε εν μέσω φουρτούνας, αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε ανοιχτές θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλή λιμάνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην συγκυρία, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρίζοντας στις καταστατικές της αρχές και αξίες. Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που εντείνουν την ύφεση αυτό είναι αδύνατο. Το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό. Το πρόβλημα δεν έχει το όνομα Ελλάδα αλλά ευρωζώνη. Το ζήτημα είναι αν η ευρωζώνη θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Πηγή: Eurokinissi

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη.

Πηγή: EurokinissiΤελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, 15:47