«Δεν λέμε ότι με 650 ευρώ μισθό μπορεί κάποιος να καλύψει όλες τις βιοτικές τους ανάγκες, αλλά προφανώς είναι μια καλή αρχή» τόνισε σήμερα μιλώντας στον ραδιόφωνο «Real FM», ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα αποκτά σταδιακά μια αναπτυξιακή πορεία, έστω και της τάξης του 2%, και σταθεροποιεί την οικονομία της, υπάρχει η δυνατότητα για δίκαιη ανάπτυξη, με αναδιανομή του πλούτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σαντορινός είπε ότι οι προτάσεις των επαγγελματικών φορέων ήταν για αύξηση κοντά στο 10%, επομένως, ουσιαστικά, η διαφορά από το 10% στο 11% ήταν πολύ μικρή. «Δυστυχώς από τον διάλογο που έγινε απείχε η ΓΣΕΕ και αυτό πρέπει να ειπωθεί, γιατί βγαίνει σήμερα και ζητά 750 ευρώ ως κατώτατο μισθό» συμπλήρωσε.

Για τη μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Σαντορινιός είπε ότι θα δούμε πως θα πάει η οικονομία και τα έσοδα, τα οποία αυξάνονται διότι μειώνεται η μαύρη εργασία.

Επίσης, σημείωσε ότι «σήμερα έχουμε και μείωση της ανεργίας και μείωση της μαύρης εργασίας, διότι το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) αφέθηκε να κάνει ανεμπόδιστα τη δουλειά του, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η μαύρη εργασία από το 20% στο 9%, ενώ ταυτόχρονα επανήλθε το καθεστώς προστασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης