Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Υποστελέχωση σε τακτικό και επικουρικό ιατρικό προσωπικό σε καίριες ειδικότητες όπως αυτές των παιδιάτρου, καρδιολόγου, ακτινολόγου, κ.λ.π. οι ελλείψεις σε υποδομές, συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις προσωπικού καθώς και καθυστερήσεις σε διαγωνισμούς προμήθειας υλικών, συμπληρώνουν το παζλ της σημερινής κατάστασης στο Ιατρικό Κέντρο της Νέας Μαδύτου, όπως υπογράμμισε σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης προς τον Υπουργό Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρωτάει τον κ. Ξανθό πότε και με ποιον τρόπο σκοπεύει να προχωρήσει σε λύση των προβλημάτων στο Κ.Υ. τονίζοντας πως ο Δήμος Βόλβης του Ν. Θεσσαλονίκης, περί τους 25000 μόνιμους κατοίκους και είναι το μοναδικό εντός των ορίων του Δήμου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Αναστασιάδη:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς:

Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα:

Λειτουργία Κέντρου Υγείας Νέας Μαδύτου

Κύριε Υπουργέ,

Το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Νέας Μαδύτου, του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης, με μόνιμους κατοίκους περί τους 25000, είναι το μοναδικό εντός των ορίων του Δήμου.

Η υποστελέχωση σε τακτικό και επικουρικό ιατρικό προσωπικό και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες (παιδιάτρου, καρδιολόγου, ακτινολόγου, κ.λ.π.) και οι ελλείψεις σε υποδομές δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του.

Συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις ιατρικού και τεχνικού προσωπικού και καθυστερήσεις σε διαγωνισμούς προμήθειας, χαρακτηριστικά αναφέρω ότι από διετίας δεν λειτουργεί κανένα κλιματιστικό στα τακτικά ιατρεία παρά μόνο στο ιατρείο επειγόντων, έχουν φτάσει τη λειτουργία του σε οριακά επίπεδα.

Ιδιαίτερα δε, τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο αριθμός των κατοίκων τετραπλασιάζεται, λόγω τουριστικής περιόδου, η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

Επειδή, οι σοβαρές ελλείψεις έχουν αντίκτυπο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες φροντίδας προς τους ασθενείς

Επειδή, το προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες υπερβάλλει εαυτόν

Επειδή, το συγκεκριμένο Κ.Y. καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή με μεγάλο αριθμό ασθενών

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Πότε και με ποιόν τρόπο σκοπεύετε να προχωρήσετε στη λύση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Νέας Μαδύτου;».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης