«Δίνουμε όλοι αγώνα με τον ίδιο στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ελευθερία. Η ελευθερία, η ελεύθερη αγορά, η ευημερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι τα κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας και του συνολικού μας μέλλοντος» είπε μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη διάσκεψη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς στη Ρώμη.

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατία και δεν υπάρχει δημοκρατία και ευημερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς κι επεσήμανε ότι δίνεται μια μεγάλη μάχη κατά του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, κατά κάποιων ανθρώπων που βάλλουν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στην κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σας εκφράζω την απόφαση του ελληνικού λαού να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Κάποιοι έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικός εφιάλτης, διότι η κερδοσκοπία θα χτυπούσε τον επόμενο αδύναμο κρίκο», πρόσθεσε στη συνέχεια αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα η οποία όπως τόνισε, διανύει το πέμπτο κατά σειρά έτος ύφεσης. Σε αυτά τα πέντε χρόνια, ανέφερε ότι χάθηκε το 20% του ΑΕΠ της χώρας.

«Παράλληλα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, «πρέπει να στηριχθεί η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή».
Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει το κενό αξιοπιστίας και ότι με μέτρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η προστασία της κοινωνικής συνοχής και με την όσο πιο δυναμική γίνεται προσπάθεια των Ελλήνων θέλει να μετατρέψει την κρίση σε επιτυχία.

«Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα ήταν μοντέλο δημοκρατίας, επιτυχίας και ελευθερίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, σας στέλνουμε μήνυμα ελπίδας» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης